Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama

Je temperamentný, ukričaný, dynamický a keď začne variť, lietajú všade naokolo ruky, nohy, panvice a vtipné výroky. Vilo Habo je momentálne v kurze. Nie Jaroslav Židek, Martin Korbelič, Pavel Pospíšil, či Marcel Ihnačák. Ale Vilo Habo z Hamuliakova neďaleko Bratislavy.
Z každého varenia dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Ak chcete nazrieť do jeho kuchyne a pripraviť si jeho recepty, máte príležitosť – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

Karamelové kuracie stehná, Teľacie ragú, Pivový závin, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, či vynikajúci Tuniakový šalát.
To je len pár receptov, ktoré nájdete v jeho novej knihe. Celkovo ich tam nájdete takmer 70.

A aké jedlá varí Vilo Habo najradšej?
Predovšetkým musia byť slovenské, pre každého finančne dostupné a niečím vlastným, originálnym vyšperkované. Ak si teda chcete nielen dobre navariť, ale sa pritom aj zabaviť, siahnite po knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.
Okrem receptov v nej nájdete aj jeho osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás zaručene pobavia.

Vilo Habo
Vilo Habo a moderátor tv relácie Milan Zimnýkoval.

Vilo Habo a jeho obľúbená špecialita

 „Moji milí, tí, čo varíte, aj vy, čo okolo kuchyne zatiaľ len chodíte, ale radi jete a chceli by ste začať variť: pre vás som pripravil túto kuchársku knihu,“ prihovára sa na úvodných stranách Vilo Habo.
„Ja sám mám varenie veľmi rád. Už ako mladý chalan som sa krútil okolo sporáka a rád som sledoval svoju mamu pri varení. Neskôr som sa stal pekárom a 18 rokov som vám piekol chlieb.“

Človek by povedal, že keď príde z práce domov, tak to posledné miesto, kam by chcel ísť, je kuchyňa. A predsa! Varí dlhé roky a varí rád. „Najradšej mám jedlá, ktoré sú typické slovenské, ale vždy nájdem spôsob, ako ich vylepšiť. Napríklad taká sviečkovica. Veď to je kráľovské jedlo! Keď ju pripravíte na sedliacky spôsob podľa môjho receptu, tak sa vám až hrče za ušami urobia!“

A ak ste ešte neskúsili pripraviť kandizovanú karamelizovanú cibuľu, tak choďte rovno do toho a pridajte aj horkú čokoládu. Nebojte sa, Vilo Habo sľubuje, že neoľutujete! Určite tiež vyskúšajte zemiakovú polievku s dubákmi. Tak to už je hotová fantázia v pohybe!

Prečítajte si aj článok
Vilo Habo: “Žena by ma ubila panvicou!”

Variť treba podľa Vila haba s láskou a jedlo treba chutnať a dochucovať. „Ja osobne mám rád, keď to v kuchyni všetko lieta. Potrebujem byť vo vare a dať zo seba úplne všetko von. Varte tak, aby ste mali okolo seba poriadok. A hlavne, nech v kuchyni nie je ticho. Vždy nech aspoň cibuľa na oleji škvrčí!“

Vilo Habo
“Z takejto sviečkovice sa vám až hrče za ušami urobia!“ sľubuje Vilo Habo.

Sviečková na sedliacky spôsob

Potrebujeme:
600 g bravčovej panenskej sviečkovice
250 g hrudkovitého tvarohu
200 g sedliackej slaniny
250 g hrubých rezancov
čerstvú pažítku
soľ
čierne korenie
steakové korenie

Postup:
Sviečkovicu odblaníme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici – z každej strany asi 3 minúty. Takto pripravenú sviečkovicu potom vložíme do vyhriatej trúby, ktorú sme si vopred nastavili na 200 °C. Pečieme asi 10 – 15 minút.
Kým sa nám sviečkovica pekne pečie, uvaríme si v osolenej vode hrubé rezance a na panvici si opražíme slaninku, ktorú sme si už vopred nakrájali na menšie kocky.
Potom si vo väčšej miske pripravíme zmes z opraženej slaninky aj s výpekom, nakrájanej pažítky a z hrudkovitého tvarohu. Zmes dobre premiešame, aby sa nám spojila a potom ju zmiešame s rezancami. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Upečenú sviečkovicu nakrájame na rovnomerné medailóniky.
Pri servírovaní ich položíme na vrch hrubých rezancov.

Dobrú chuť!

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 3 904x, 1 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.