Viete, ako dopriať všedným dňom výnimočnosť?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rituály sú v rodine a medzi priateľmi mimoriadne dôležité. Upevňujú vzťahy a aj po rokoch na ne s nostalgiou spomíname. Na spoločné nedeľné obedy, tradičné narodeninové oslavy, pravidelné stretnutia s kamarátmi, ktoré dávajú nášmu životu určitý typ istoty a pohodu. Príkladom toho sú rôzne sviatky a oslavy.
Vieme presne, ako budú jednotlivé dni doma vyzerať, a práve na to sa tešíme.  Vytvorte si „veľké malé sviatky“ aj vo svoje  bežné dni. Inšpirujte sa spolu s nami a urobte z každého dňa výnimočnosť.

Áno, každý deň môže byť sviatočný.
V dnešnej hektickej dobe sa naskytá otázka: naozaj musíme čakať, až kým prídu „oficiálne sviatky“? Možno je čas vytvárať si vlastné rituály a zvyky, ktoré dodajú aj bežnému pracovnému týždňu šmrnc. A my sa tak budeme mať na čo tešiť. Nemusíme vyčkávať, kým príde Veľká noc alebo ďaleké Vianoce. Stačí to vyskúšať, zo trikrát zopakovať a už je z toho rituál.  A nemusí to byť veľká veda.
Práve toto odporúčajú aj odborníci ako jednoduchú psychohygienu, ktorá pomáha prekonávať problémy, vysporiadať sa so starosťami a trápeniami, a v konečnom dôsledku si viac užívať každodenný život.

 

Hotelové raňajky v pohodlí domova

Rána počas pracovného týždňa bývajú zväčša hektické. Aj u vás, však?
Rýchlo sa prichystať do práce a vyraziť do ulíc.
Spomaľte aspoň jeden deň v týždni. Inšpirujte sa zvykom „hotelových“ raňajok v pohodlí domova.  Ich príprava nezaberie veľa času, no ráno s polovičkou naberie úplne nový rozmer. Dekorácia stola si nevyžiada viac ako desať minút. K tomu naaranžovanie viacerých dobrôt k výberu –  čerstvé pečivo, voňavý croissant, poctivé maslo, domáci džem a pre slanú verziu lahodná šunka, výber syrov a zelenina.

Pocit pravých kontinentálnych raňajok v hoteli je zrazu na svete. Pre stopercentný efekt doplňte vhodné nápoje.
Potešte sa napríklad sektom, ktorý je v zahraničných hoteloch počas raňajok bežnou záležitosťou. Ideálnou voľbou je Hubert Nealkoholický. Šumivý nápoj v podobe dealkoholizovaného vína si vďaka šetrnému procesu výroby uchováva všetky charakteristické vlastnosti  –  chuť, farbu aj vôňu. Doprajete si luxusné šumivé ráno, aj  keď následne musíte sadnúť za volant.

každé stretnutie môže byť výnimočnosť

 

Malý piatok

Poznáme to všetci. Je utorok a my už očami tlačíme kalendár smerom k víkendu. Inšpirujte sa spolu s nami a doprajte si pocit „malého piatku“  cez týždeň.
Ideálnym kandidátom je streda, kedy sa týždeň posúva do svojej krajšej polovice. Je to perfektný čas na pravidelné stretnutia s kamarátmi. Zaveďte pravidelnú „seansu“, dajte jej vlastný názov a zaznačte si ju v kalendároch. Priestor na výhovorky tak odpadá.
Dámy určite poteší napríklad tematický večer. Vždy sa môže variť u inej kamarátky a zvoliť si kuchyňu, ktorá bude témou večera – talianske popoludnie, francúzsky podvečer a pod. Posilníte nielen vzťahy s kamarátkami, ale dodáte pracovnému týždňu novú iskru.

Nezabudnite, že dobrý hostiteľ vždy ponúkne kvalitný prípitok ako poctu svojej návšteve. Ideálny je dobre vychladený sekt, napríklad od tradičnej značky Hubert. Jej doménou je citlivo odladený výber sektov, kde si vyberiete vhodné šumivé víno podľa príležitosti alebo typu jedla, ku ktorému ho chcete ponúknuť. Najmä dámy určite poteší jeden z našich najobľúbenejších sektov  – Hubert De Luxe. Jeho sladká chuť s muškátovým nádychom  a aromatickou vôňou podčiarkne vaše servírované menu.

priateľstvá výnimočnosťPrečítajte si tiež
Pestujte si priateľstvá. Budete mať lepší život.

 

Víkendové korzo

Doprajte si aspoň raz za týždeň skutočný sviatočný deň. Víkend je na to priam stvorený. Nepremárnite ju ležaním na gauči pred televízorom. Inšpirujte sa starými časmi, kedy sa korzovalo a posledný deň v týždni bol dňom elegancie a noblesy.
Dajte si tú námahu, vyparáďte sa a vyberte sa s rodinou či kamarátmi korzovať aj vy. Sviatočné oblečenie si zaslúži aspoň raz za týždeň vyvetrať. Pravidelná prechádzka mestom zakončená v štýlovej cukrárni pohladí na duši a okrášli deň odpočinku.

— PR článok —

hubert a výnimočnosť


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.