Čokoládový koláč. Jednoduchý, jemný, šťavnatý a lahodný

LinkedIn

Možno to poznáte aj vy: je víkend a vy ste dostali chuť na niečo sladké. Nejaký dobrý koláčik, ale príliš sa vám nechce vypekať. Ani bežať do obchodu po rôzne suroviny. Máme pre vás skvelý tip – recept na čokoládový koláč, ktorý je naozaj veľmi jednoduchý, nepotrebujete nejaké špeciálne prísady a z výsledku budete prekvapení. Je nadýchaný, jemný, vďaka vrstve džem-čokoláda veľmi svieži a vnútri nájdete aj čerešne. To robí z tohto koláča víkendového majstra 🙂

Recept na čokoládový koláč

Suroviny:

  • 5 vajíčok
  • hrnček polohrubej múky
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka granka
  • hrnček oleja
  • prášok do pečiva
  • čerešne alebo nasekané oriešky

Na potretie koláča džem, ideálne kyselkavejší. Nám sa perfektne osvedčil marhuľový, je to famózne spojenie.
Na poliatie 200 g čokolády na varenie a sladkú smotanu na šľahanie.

Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.tvarohová torta

 

POSTUP:

recept postupVymiešajte suché prísady, čiže múku, prášok do pečiva, cukor, granko a pridajte štipku soli, aby sa zvýraznili chute. Potom primiešajte olej a vajíčka. Tie môžete rozdeliť – dáte len žĺtka a z bielkov vyšľaháte sneh. Ten potom jemne zapracujete do cesta.

recept postupHmotu vylejete na plech, ktorý ste predtým vymastili a vysypali povedzme krupicou. Na vrch poukladajte vykôstkované polovice čerešní, pokojne z kompótu. Pri pečení mierne klesnú do cesta. Dodajú potom koláču originálnu chuť.
Namiesto čerešní môžete dať nasekané oriešky, bude to perfektne chrumkať pod zubami a v kombinácii s čokoládou paráda 🙂

recept postupCesto dajte piecť do rúry pri 180 stupňoch Celzia na cca 20 minút. Čas sa môže líšiť od typu rúry a akú máte s ňou skúsenosť. Určite začnete cítiť krásnu vôňu, keď už bude blízko k dopečeniu. Vyskúšajte cesto špajdľou.

recept postupUpečené cesto nechajte vychladnúť a následne potrite džemom. Môžete dať aj iný ako marhuľový, ale ten nám spolu s čokoládou sadol najviac.
Napokon polejte čokoládou, tak ako ju zvyčajne robievate. Môžete roztopiť čokoládu, pridáte smotanu na šľahanie a mierne povaríte, aby sa spojili. Čokoláda bude potom stále mäkká, kvôli smotane úplne nestuhne a to je skvelé.

čokoládový koláč


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Dana

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.