Marhuľové guľky z tvarohového cesta | Jednoduchý RECEPT

LinkedIn

Potrebujete rodinke (a najmä deťom) rýchlo urobiť dobrý a chutný obed? Je sezóna marhúľ a zostalo vám ich prebytok? Alebo jednoducho máte radi marhule a chcete si urobiť nejakú rýchlu a jednoduchú dobrotu? Vyskúšajte tieto marhuľové guľky z tvarohového cesta.

Najmä v júni a v júli, keď dozrievajú marhule je to naše pomerne časté jedlo 🙂 Marhule sú úžasné šťavnaté ovocie, ktoré sa dajú spracovať na rôzne spôsoby – nielen klasicky zavariť, urobiť z nich džem, dať na koláč, ale aj takéto tvarohovo-marhuľové guľky stoja za to! Prečítajte si benefity marhúľ v našom článku a pridali sme tam aj recept na vynikajúci marhuľový džem.

Ak nepestujete marhule a v obchodoch sa vám zdajú drahé, vyskúšajte samozber marhúľ. Existuje viacero lokalít, kde si ich môžete ísť nazbierať a za dobrú cenu. LepšíDeň.sk pre vás každý rok mapuje miesta, kde sa robí samozber marhúľ – lokalita, cena, kontaktné údaje.

marhule

 

Marhuľové guľky z tvarohového cesta

Stačia vám tradičné suroviny, z ktorých takmer všetky máte možno aj teraz doma v skrinke alebo v špajzi. K tomu šťavnaté marhule. No a tvarohové cesto si pripravíte jednoducho a rýchlo, pritom sa ani nelepí. Vyskúšajte s nami.
Ako posýpku môžete zvoliť tú podľa seba – opražená strúhanka, mak s cukrom, granko…možností je veľa.

SUROVINY

  • 500 g jemného tvarohu
  • 4 vaječné žĺtky
  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 15 stredne veľkých marhúľ
  • strúhanka
  • práškový cukor
  • maslo

 

POSTUP

recept postupV miske spracujte suroviny na cesto – čiže múka, soľ, tvaroh a žĺtka. Ak by sa cesto lepilo, prisypte trocha múky.

recept postupCesto rozdeľte na asi 40 g časti, ktoré roztlačte, do stredu položte vykôstkovanú marhuľu (tú rozkrojte na polovicu) a v dlaniach vytvorte gulôčku. Takto pripravíte asi 25-30 guliek. Pokoje si na pomoc zavolajte deti, zvládnu to aj ony a budú mať radosť zo svojich výtvorov 🙂

marhuľové guľky z tvarohového cesta

recept postupDo veľkého hrnca dajte vodu, jemne osoľte a nechajte zovrieť. Vložte guľky a po vyplávaní na povrch ich ešte asi 5 minút povarte na miernom ohni. Vyberte ich sitkom a prepláchnite vodou.

recept postupDávajte ich do misky, kde je zmäknuté maslo a posypete posýpkou: nasucho opraženou strúhankou, makom s cukrom, grankom ap. Môžete ešte dozdobiť čerstvou mätou, pridať kúsok čerstvej marhule.
Dobrú chuť!

marhuľové guľky z tvarohového cesta

Foto: LepšíDeň.sk


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Mám dlhoročné skúsenosti v marketingu na strane klienta, ako aj s prácou v reklamných agentúrach. Píšem o rôznych témach, oblastiach, ale najmä pre ženy.