Zdravé rybacie nátierky. 3 rýchle a jednoduché RECEPTY

LinkedIn

Chcete ráno zmenu, lebo vás už nebavia stále rovnaké raňajky: chleba s maslom a šunkou, alebo rožok s maslom a džemom? Alebo sa vám ohlásila návšteva a neviete, čo narýchlo pripraviť? Nejaké jednohubky, ktoré budú zdravé, chutné a… rýchle?
Vyskúšajte naše recepty na zdravé rybacie nátierky. O tom, že ryby sú zdravé netreba nejako zvlášť hovoriť a presviedčať sa. Sú však ideálnou surovinou do rýchlych a jednoduchých nátierok, takže každý deň môžete skúsiť inú.
Dobré sú sardinky, haringy, údenáč, klasikou je tuniak, či losos. „Napriek tomu, že sa nepripravujú z čerstvých rýb, sú bohaté na omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre náš organizmus,“ tvrdí Renato Magát, ktorý zostavil úžasnú knihu Slovenská kuchárka, kde nájdete stovky našich receptov.

 

Zdravé rybacie nátierky – 3 recepty

Ak teda chcete predchádzať únave, suchej pokožke, lámavým nechtom a vlasom, ale aj častým nachladnutiam, depresiám alebo bolestiam kĺbov, zaraďte si do svojho jedálneho lístka dostatočné množstvo jedál z rýb, napríklad aj v podobe zdravých rybacích nátierok.

Jemná lososová nátierka

rybacie nátierky - lososová

  • 100 g lososa
  • 150 g tvarohu
  • 2 lyžice masla
  • 50 ml smotany
  • soľ
  • pažítka
  • kôpor

recept postupPOSTUP: Tvaroh a zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme smotanu a nadrobno nakrájaného lososa. Podľa chuti osolíme, pridáme nadrobno nakrájaný kôpor, pažítku a dôkladne premiešame.

 

Smotanová sardinková nátierka

rybacie nátierky - sardinková

  • 1 konzerva sardiniek v oleji
  • 50 g masla
  • 100 ml sladkej smotany
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • biele korenie

recept postupPOSTUP: Sardinky vyberieme z oleja, očistíme a jemne rozmiešame s maslom a smotanou. Pridáme na malé kúsky nakrájané vajcia, soľ, papriku a roztlačené biele korenie.
Natierame na tenké krajce, ktoré môžeme pred podávaním trocha opražiť. 

 

Jednoduchá haringová nátierka

rybacie nátierky - haringová

  • 2 haringy
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica horčice
  • 50 g čajového masla
  • 1/2 kg sendvičového chleba

recept postupPOSTUP: Haringy zbavíme kostí, očistíme, rozsekáme, rozmiešame so surovým žĺtkom a pretlačíme cez sitko. Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame s rozsekanou cibuľkou, horčicou a čajovým maslom.

Haring je vlastne sleď, aby ste sa necítili zmätení J V obchodoch nájdete slede vo vlastnej šťave alebo v paradajkovej omáčke. Faktom je, že sleď je veľmi zdravá ryba, ktorá sa loví v Atlantickom a Tichom oceáne. Neobsahuje veľa tuku, ale zato v ňom nájdete veľa minerálnych látok, bielkovín, zinok, draslík, či meď, ktorá pôsobí antibakteriálne.

Ak máte chuť na nerybacie nátierky, vyskúšajte ďalšie tipy – tvarohovú, vajíčkovú alebo nátierku z pečených papričiek. Tu sú naše 3 recepty.


                                                                       Páčil sa ti článok? Pošli ho ďalej!

About Author

Avatar