Vždy v piatok vám ponúkneme úžasný recept na dezert, ktorý je často veľmi jednoduchý, lahodný a navyše aj zdravý. Maškrta na víkend vám spríjemní dva voľné dni, ale ak nevydržíte, pokojne si pripravte dezert už v piatok 🙂 Chceme vám tam spríjemniť relax po ťažkom pracovnom týždni tou správnou maškrtou.
Dnes to bude Vanilkovo-citrónový cheesecake s ovocím, ktorého samotná príprava nezaberie veľa času, ani neobsahuje priveľa surovín, len na pečenie si musíte počkať. Ale stojí to potom za to!
Maškrta na víkend
Cheesecaky sú v poslednom období mimoriadne obľúbené a existuje niekoľko postupov, ako ho pripraviť.
Korpus tvoria najčastejšie maslové sušienky, ktoré sa rozomelú a zmiešajú s maslom. Plnka je najčastejšie tvarohová so smotanou a doplníme ovocím. Na stuhnutý cheesecake je skvelé naliať povedzme čokoládovú polevu a dozdobiť ešte čerstvým ovocím.
Maškrta na víkend, ktorý nás čaká, bude však oveľa zdravšia a naozaj lahodná.
Tento Vanilkovo-citrónový cheesecake s ovocím nájdete aj v super knihe Z fitka do kuchyne 3 od Lucie Švaral a jej kočiek z Fitshakera. Aj ony milujú sladké, ale zároveň si chcú udržiavať dobrú a zdravú postavu.
Preto tento cheesecake urobí dobre nielen vaším chuťovým pohárikom, ale aj línii. 1 kúsok obsahuje 354 kcal, 30 gramov sacharidov, 16 gramov bielkovín a 20 gramov tukov. Pripravíte ho za asi 90 minút, vyjde vám 16 porcií, ktoré obsahujú aj proteín.
Tak poďme na to.
Vanilkovo-citrónový cheesecake s ovocím
Suroviny
Na cesto:
500 g ovsených vločiek,
200 g mletých vlašských orechov,
100 g kokosového oleja + na vymastenie,
lyžičku medu.
Na plnku:
500 g jemného tvarohu,
200 g gréckeho bieleho jogurtu,
200 g ricotty,
vanilkovú esenciu/prášok (napr. z dm drogerie markt),
1 dcl citrónovej šťavy,
60 g vanilkového proteínu (nemusíme použiť),
3 vaječné žĺtka,
lyžičku medu.
POSTUP:
1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a dáme do vymastenej formy (kokosovým olejom) predpiecť na 10 minút na 200 °C.
2. Suroviny na plnku zmiešame do hladka a po upečení korpusu ju vylejeme na cesto a dáme piecť na 180 °C, cca 50 – 60 minút.
3. Tortu ozdobíme ovocím alebo podľa vlastnej fantázie a dáme chladiť na 4 hodinky do chladničky, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
Ochutnajte aj
Najlepší fitness cheesecake bez cukru.
Tento a desiatky ďalších lahodných receptov, ako aj tipov pre dobrú líniu nájdete v knižkách od Fitshaker.