Mliečna ryža s jahodami (RECEPT)

Mliečnu ryžu si nemusíte kupovať iba v obchode – áno, je to rýchlejšie a bezprácnejšie, ale keď si ju pripravíte sami, je určite zdravšia a môžete si ju ochutiť na rôzne spôsoby.
Mliečna ryža s kokosom, jablkovo-škoricová, pudingová mliečna ryža, či s hrozienkami. Keďže je však sezóna jahôd a mnohí toto malé červené ovocie milujeme, máme pre vás recept na jahodovú mliečnu ryžu.
Mimochodom, ak si radi chodíte nazbierať jahody sami, prečítajte si článok Samozber jahôd. Kde nájdete super jahodoviská?

Mliečna ryža s jahodami

Suroviny:
150 g guľatej ryže
1 vanilkový cukor
štipka soli
500 ml mlieka
kúsok celej škorice
2 klinčeky
2 lyžice masla
300 g jahôd
80 g práškového cukru

POSTUP:
Ryžu dokonale umyjeme, dáme na sito a necháme odkvapkať. V hrnci s dvojitým dnom zohrejeme mlieko, pridáme soľ, ryžu, škoricu, klinčeky, vanilkový cukor, premiešame a miernym varom varíme 15 minút. Uvarenú ryžu premiešame, vyberieme škoricu a klinčeky, prikryjeme a na teplom mieste necháme 10 minút postáť.
Do horúcej ryže vmiešame maslo a rozdelíme na taniere.
Umyté jahody popučíme vidličkou, osladíme, premiešame a rozdelíme na ryžu.

Tento a ďalších 300 receptov nájdete v Kuchárskej knihe na víkend od dvojice Zdenka a Vladimír Horecký.

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 713x, 1 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.