Tortičky s malinami a krémom pâtissière (maškrta na víkend)

Milujeme mafiny, cupcaky, malé koláčiky, ktoré nie sú zložité na prípravu, ale na stole vyzerajú úžasne. Keď navyše v správnom pomere zmiešate lahodné ovocie s jemným krémom a chrumkavým cestom, dostanete božskú chuť. Napríklad tieto tortičky s malinami a krémom pâtissière (pâtissier je vo Francúzsku cukrár, ide o chutný krém pridávaný bežne ako náplň do pečiva). Sú jednoduchou a veľmi chutnou obmenou lineckých košíčkov.
Biskvitové cesto. Úžasný krém, ktorý pripraví aj začiatočník. A lesné ovocie.
Pripravte si ich viac a zmrazte na rýchlu prípravu dezertu, kedykoľvek na ne budete mať chuť. Alebo keď príde neohlásená návšteva.

Z tohto receptu vám vyjde 6 kúskov, nenaplnené vydržia až dva mesiace. Pripravíte ich za 20 minút plus chladenie, následné pečenie zaberie asi desať minút.

tortičky s malinami a úžasným krémom

Tortičky s malinami a krémom pâtissière

SUROVINY

Na biskvitové cesto
200 g maslových sušienok alebo keksov
50 g krupicového cukru
100 g masla, roztopeného a vychladnutého

Na krém
100 g krupicového cukru
40 g kukuričného škrobu
2 vajcia
1 lyžička vanilkovej esencie

Maliny
Práškový cukor, na posypanie

 

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C (plynová rúra stupeň 4). Cesto urobíte tak, že sušienky rozdrvíte ručne valčekom alebo v mixéri. Potom zmiešate rozdrvené sušienky, cukor a maslo tak, aby zmes pripomínala mokrý piesok.
  2. Cesto rozdeľte do formičiek na tortičky, pevne ho pritlačte ku dnu a na okrajoch nechajte miesto, aby sa tortičky nadvihli. Pečte 10 minút, vyberte a nechajte vychladnúť. Po úplnom vychladnutí ich môžete uložiť do mrazničky.
  3. Na krém pâtissière v mise vymiešajte cukor, škrob, vajcia a vanilkovú esenciu. V kastróliku zohrejte mlieko a tesne pred zovretím ho odstavte, za stáleho miešania ho prilejte do vymiešanej zmesi. Krém nalejte do kastrólika a za stáleho miešania, aby sa nepripálil, priveďte do varu. Keď sa krém zohreje, zhustne. Znížte teplotu a varte 2 – 3 minúty.
  4. Hustý krém prelejte do misy, vrch zakryte plastovou fóliou (aby sa na vrchu neurobila koža) a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ešte dobre premiešajte drevenou varechou.
  5. Pred servírovaním naplňte tortičky krémom lyžicou alebo cukrárskym vreckom. Vrch ozdobte malinami a poprášte práškovým cukrom. Tortičky vydržia v chladničke 3 dni a krém zakrytý v mise 2 dni.

Recept na tortičky s malinami a krémom, ako aj desiatky ďalších minitortičiek, cupcakov, mafinov nájdete v úžasnej knižke Cupcaky a koláčiky. Kniha vyšla po prvý raz v prestížnom vydavateľstve Dorling Kindersley v roku 2015, vo Veľkej Británii. Nájdete v nej neodolateľné minikoláčiky na oslavy, ktorými každého ohúrite a rozhodne nezostanú len pri jednom 🙂

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Facebook Comments
Celkovo prečítaní 199x, 1 prečítaní dnes

Aj tieto články by vás mohli zaujímať:

Leave a Comment