Tvarohovo-čerešňový koláč

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milujeme tvaroh a keď sa k tomu pridá nejaké chutné bobuľové ovocie, je to nádhera. Napríklad na tento tvarohovo-čerešňový koláč  potrebujete maximálne hodinku – samotná príprava vám bude trvať tak 10-15 minút, k tomu pečenie cez polhodinku a výsledkom bude parádny dezert, ktorý obsahuje proteíny, jeden kúsok má asi 120 kcal a len 3 gramy tuku.
Tak poďme na to!

Tvarohovo-čerešňový koláč

Suroviny:
100 g špaldovej múky,
300 g tvarohu,
3 vajcia,
100 g gréckeho jogurtu,
100 ml mlieka (použila som 3,5 %),
100 ml vody,
2 naberačky vanilkového proteínu (nemusíme použiť),
lyžica kokosového cukru (príp. kvalitného trstinového),
6 g prášku do pečiva bez fosfátov (kúpite napr. v dm drogerie markt),
20 g kvalitnej 70 % čokolády,
300 g vykôstkovaných čerstvých čerešní (príp. iné sezónne ovocie- jahody, čučoriedky, ríbezle, jabĺčka…).

Postup:
1. Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh.
2. Zmiešame žĺtka so špaldovou múkou, tvarohom, kokosovým cukrom, jogurtom, vodou, mliekom, práškom do pečiva a proteínom. Miešame elektrickým šľahačom, kým nebudeme mať krémové cesto. Ak nepoužijeme proteín, môžeme pridať viac cukru.
3. Vmiešame na malé kúsky nalámanú tmavú čokoládu a odkôstkované rozpolené čerešne. Zopár čerešní si necháme na ozdobu.
4. Opatrne primiešame sneh.
5. Okrúhlu formu si vymastíme maslom, vysypeme špaldovou múkou a vlejeme cesto.
6. Pečieme na 180 °C, asi 35 minút, alebo kým nebude koláč hotový. Kým ho budeme krájať, musíme ho nechať dokonale vychladnúť. Inak sa nám bude trošku rozpadávať.

Tvarohovo-čerešňový koláč je z knihy Z fitka do kuchyne 3 od Lucie Švaral a ďalších fitnesiek. Konkrétne tento recept ponúkla Evka Dvoráčková, osobná trénerka žijúca v Dubaji, ktorá sa zameriava na súkromné tréningy žien aj na skupinové tréningy.


Zdielať

About Author

Leave A Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.