Aké špagety si najradšej robí známa slovenská komička Evelyn? Ako pripravuje Kristína Farkašová cestoviny penne? Vyskúšajte a na záver sladká bodka v podobe čoko tortičiek od hercov seriálu Naši – Lujzy Garajovej Schramekovej a Mariána Miezgu.
Celebrity varia, je to chutné, nič zložité a dobre sa pri tom bavia. Ich recepty nájdete nielen na portáli LepšíDeň.sk, ale aj v novej knihe Vilo Habo špeciál, výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou.
„Do mačky!
V kuchyni nesmie byť nikdy ticho!“
A keď je v kuchyni Evelyn alebo Kristína Farkašová, tak určite ticho nebude 🙂
Vyskúšajte ich recepty
Celebrity varia: Špagety à la Evelyn
Evelyn a Štefan Martinovič
BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g celozrnných špagiet
• 1 zrelé avokádo
• 1 strúčik cesnaku
• 1/2 stredne veľkej cukiny
• hrsť mladého špenátu
• čerstvú bazalku
• šťavu z 1/2 citróna
• morskú soľ
• mleté čierne korenie
• 50 ml olivového oleja
• maslo
• parmezán
POSTUP: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou vodou. Z avokáda, cesnaku, špenátu, bazalky, citrónovej šťavy, oleja, soli a korenia si spravíme pesto.
Keď sú špagety uvarené, scedíme ich, pridáme k nim pesto a plátky cukiny, ktoré sme opiekli na masle a olivovom oleji na druhej panvici.
Premiešame a podľa potreby jemne osolíme. Podávame: Špagety servírujeme s nastrúhaným parmezánom.
Celebrity varia: Penne s paradajkami a olivami
Kristína Farkašová a Lukáš Dóza
BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g cestovín (penne)
• 500 g paradajok v konzerve
• 400 ml olivového oleja
• 200 g šunky/slaniny
• 200 g čiernych olív bez kôstok
• 200 g parmezánu
• 1 cibuľu
• 100 ml bieleho vína
• trochu cukru
• čerstvé oregano
• bazalku
• pár strúčikov cesnaku (podľa chuti)
• mleté farebné korenie
• soľ
POSTUP: Cestoviny dáme variť do vriacej vody. Na hlbokej panvici si na olivovom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájané olivy a šunku. Opečieme, podlejeme vínom, osolíme a dochutíme mletým farebným korením. Potom pridáme paradajky, podľa potreby cukor a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, bazalku a oregano.
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich.
Podávame: Cestoviny servírujeme poliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.
Celebrity varia: Čoko tortičky
Lujza Garajová Schrameková a Marián Miezga, rodičia zo seriálu Naši
BUDEME POTREBOVAŤ:
• 150 g horkej čokolády (s čo najvyšším % kakaa)
• 120 g masla
• 3 vajcia
• 110 g trstinového cukru
• 1 téglik Cream Fresh
• sezónne ovocie
POSTUP: Nalámanú čokoládu roztopíme spolu s maslom nad parou. Odstavíme a pridáme žĺtky vymiešané s cukrom a sneh z bielkov. Napokon zmes zmiešame s Cream Fresh. Do formičiek na pečenie, ktoré sme vytreli maslom, nalejeme pripravenú hmotu a dáme piecť.
Podávame: Čoko tortičky podávame s čerstvým lesným ovocím.
V knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Jozefa Vajdu, kapely Hex či Michala Hudáka.