Celebrity varia. 3 skvelé recepty známych tvárí

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aké špagety si najradšej robí známa slovenská komička Evelyn? Ako pripravuje Kristína Farkašová cestoviny penne? Vyskúšajte a na záver sladká bodka v podobe čoko tortičiek od hercov seriálu Naši – Lujzy Garajovej Schramekovej a Mariána Miezgu.
Celebrity varia, je to chutné, nič zložité a dobre sa pri tom bavia. Ich recepty nájdete nielen na portáli LepšíDeň.sk, ale aj v novej knihe Vilo Habo špeciál, výber toho najlepšieho, čo ste doteraz mohli vidieť v populárnej televíznej šou.

 „Do mačky!
V kuchyni nesmie byť nikdy ticho!“

A keď je v kuchyni Evelyn alebo Kristína Farkašová, tak určite ticho nebude 🙂
Vyskúšajte ich recepty

Celebrity varia: Špagety à la Evelyn

Evelyn

Evelyn

Evelyn a Štefan Martinovič

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g celozrnných špagiet
• 1 zrelé avokádo
• 1 strúčik cesnaku
• 1/2 stredne veľkej cukiny
• hrsť mladého špenátu
• čerstvú bazalku
• šťavu z 1/2 citróna
• morskú soľ
• mleté čierne korenie
• 50 ml olivového oleja
• maslo
• parmezán

POSTUP: Špagety dáme variť do hrnca s vriacou vodou. Z avokáda, cesnaku, špenátu, bazalky, citrónovej šťavy, oleja, soli a korenia si spravíme pesto.
Keď sú špagety uvarené, scedíme ich, pridáme k nim pesto a plátky cukiny, ktoré sme opiekli na masle a olivovom oleji na druhej panvici.
Premiešame a podľa potreby jemne osolíme. Podávame: Špagety servírujeme s nastrúhaným parmezánom.

celebrity varia

Celebrity varia: Špagety à la Evelyn (Evelyn a Štefan Martinovič)

 

Celebrity varia: Penne s paradajkami a olivami

Kristína FarkašováKristína Farkašová a Lukáš Dóza

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 800 g cestovín (penne)
• 500 g paradajok v konzerve
• 400 ml olivového oleja
• 200 g šunky/slaniny
• 200 g čiernych olív bez kôstok
• 200 g parmezánu
• 1 cibuľu
• 100 ml bieleho vína
• trochu cukru
• čerstvé oregano
• bazalku
• pár strúčikov cesnaku (podľa chuti)
• mleté farebné korenie
• soľ

POSTUP: Cestoviny dáme variť do vriacej vody. Na hlbokej panvici si na olivovom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájané olivy a šunku. Opečieme, podlejeme vínom, osolíme a dochutíme mletým farebným korením. Potom pridáme paradajky, podľa potreby cukor a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, bazalku a oregano.
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich.
Podávame: Cestoviny servírujeme poliate paradajkovou omáčkou a posypané nastrúhaným parmezánom.

celebrity varia

Celebrity varia: Penne s paradajkami a olivami (Kristína Farkašová a Lukáš Dóza)

Celebrity varia: Čoko tortičky

Marián MiezgaLujza Garajová Schrameková a Marián Miezga, rodičia zo seriálu Naši

BUDEME POTREBOVAŤ:
• 150 g horkej čokolády (s čo najvyšším % kakaa)
• 120 g masla
• 3 vajcia
• 110 g trstinového cukru
• 1 téglik Cream Fresh
• sezónne ovocie

POSTUP: Nalámanú čokoládu roztopíme spolu s maslom nad parou. Odstavíme a pridáme žĺtky vymiešané s cukrom a sneh z bielkov. Napokon zmes zmiešame s Cream Fresh. Do formičiek na pečenie, ktoré sme vytreli maslom, nalejeme pripravenú hmotu a dáme piecť.
Podávame: Čoko tortičky podávame s čerstvým lesným ovocím.

Celebrity varia

Celebrity varia: Čoko tortičky (Lujza Garajová Schrameková a Marián Miezga)

V knihe Vilo Habo špeciál nájdete 70 zatiaľ nezverejnených receptov nielen od obľúbených Habovcov, ale aj od slovenských celebrít, napríklad Jozefa Vajdu, kapely Hex či Michala Hudáka.


Zdielať

About Author

Komentáre sú uzavreté.