Ak máte radi tvaroh, tento koláčik musíte vyskúšať. S čokoládovým korpusom a čokoládovou polevou je úplne fantastický. A pritom jednoduchý na prípravu, pomerne rýchly a zachutí nielen dospelým, ale tiež deťom. Na desiatu, olovrant alebo len tak po obede ako dezert. Čokoládovo – tvarohové rezy Míša sú šťavnaté, sladučké a určite si ich obľúbite 🙂
Recept na čokoládovo – tvarohové rezy
Možno tie tri vrstvy vyzerajú zložitejšie, ale netreba sa báť. Postup pozostáva z pár krokov, ktoré zvládne každý. Kakaová piškóta naspodku, na nej krém plný tvarohu a to celé poliate čokoládou – mňam! Rezy trošku pripomínajú nanuk Míša, najmä kvôli jemnému tvarohu, odtiaľ aj ten názov. Pripravte si plech s vyšším okrajom a nasledujúce suroviny.
SUROVINY
Na korpus:
- 6 vajec
- 6 lyžíc práškového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
Na krém:
- 250 g masla
- 500 g jemného tvarohu
- 150 g práškového cukru
Na polevu:
- 150 g čokolády na varenie
- 80 g masla
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice sladkej smotany
Vyskúšajte aj ďalšie naše RECEPTY.
POSTUP
Oddeľte vajíčka – z bielkov ušľahajte sneh a žĺtka dajte do misy. K nim pridajte cukor a šľahajte do peny. Potom pridajte olej, kakao a premiešajte. Následne po troche pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešajte.
Do tejto zmesi pridajte ušľahaný sneh a jemne všetko premiešajte, aby sa to prepojilo. Vezmite plech, vymažte maslom, posypte krupicou a nalejte cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte cca 20 minút.
Piškótový korpus nechajte vychladnúť a zatiaľ si pripravte tvarohovú plnku. V miske vyšľahajte maslo s cukrom a pridajte tvaroh. Dobre premiešajte.
Krém potom rozotrite na korpus a dajte stuhnúť do chladničky.
Napokon si pripravíme čokoládovú polevu: nad parou rozpustíme čokoládu na varenie, maslo, kakao, cukor. Vymiešajte na hladký krém, ktorý zjemníte sladkou smotanou. Niekto do polevy pridáva lyžicu kukuričného škrobu, nie je to však nutné.
Polevu nalejte na tvarohovú plnku a rozotrite.
Čokoládovo – tvarohové rezy vložte do chladničky a nechajte stuhnúť. Dajú sa jesť hneď ako stuhne čokoláda, ale je zaujímavé, že najlepšie sú na druhý deň. Vtedy korpus trošku nasiakol tvarohovým krémom. Krájajte nožom namočeným do horúcej vody, aby sa vám nelámala čokoláda.
Dobrú chuť!