Ako sa robí 10-dňová detoxikácia zeleným smoothie
Možno viete, že nárast telesnej hmotnosti zapríčiňujú viaceré faktory a jedným z nich, na ktorý sa často zabúda, je nadmerné množstvo toxínov v tele....
Pomelo. Ako pomáha, ako sa správne čistí a pestuje?
Kráľ citrusových plodov. Aj tak sa zvykne nazývať pomelo, ktoré však mnohí nepoznajú a je v popularite ďaleko za pomarančom, mandarinkou, či citrónom. Niektorí ho možno...
Parížske rožky. Tak, ako ich piekli naše staré mamy
Nenáročné, sýte a hlavne chutné. Také sú mnohé recepty našich starých mám, ktoré vedeli ako piecť. Spomínate si na svoju babičku, ako to u nej vždy...
Ateroskleróza. Účinné recepty na očistu ciev
Trápi vás ateroskleróza? Pripomeňme si, že ide o ochorenie tepien, pri ktorom sa do poškodenej cievnej steny ukladajú tukové látky, najmä cholesterol. Tým sa...
Čo je bulgur, ako ho pripraviť + 6 receptov
Bulgur je mimoriadne zdravá potravina, ktorú však ešte mnohí ľudia nepoznajú. Čo je bulgur? pýtajú sa a nevedia vlastne, ako sa pripravuje, kde ju...
Najlepší fitness cheesecake bez cukru
Aj vy radi maškrtíte? A strážite si líniu?
Máme pre vás skvelý tip – najlepší fitness cheesecake bez cukru. Mimoriadne obľúbený zákusok na celom svete –...
Ovocná koža. Zdravá a chutná (RECEPT)
Ovocná koža je výborná zdravá pochutina na zimu. Ak máte v lete prebytok ovocia, môžete si ju pripraviť de facto z čohokoľvek. Je naozaj...
Domáci kváskový chlieb s čučoriedkami
Pečenie s kváskom zažíva v poslednom období svoje znovuzrodenie, pretože ľudia zistili, že kváskový chlieb je vláčnejší a má výraznejšiu chuť. Navyše mnohí objavili, že po kváskovom...
Mrkvový koláč. Jednoduchý a lahodne svieži
V detstve nám mamy stále vtĺkali do hlavy, že musíme jesť špenát kvôli železu a mrkvu na oči. Aby sme boli zdraví a dobre sme videli. A tak...
Bylinky na parapete. Dopestujte si petržlenovú vňať.
Doma vypestovaným bylinkám sa nič nevyrovná. Sledujete, ako postupne rastú a silnejú. Rozvoniavajú. Máte ich po ruke vždy čerstvé. Viete, že sú bez chemikálií, sú...
Sóda bikarbóna a jej 30 užitočných využití
Obyčajná sóda bikarbóna, ktorú máme všetci doma v skrinke, a pritom dokáže toľko vecí. „Sóda je bez akýchkoľvek pochýb ten najväčší dar matky prírody,“ tvrdí N.I.Danikov...
Čo sa stane, keď vyradíte cukor z jedálnička? (RECEPT)
Naozaj - čo sa stane, keď si poviete „už žiadny cukor, končím s ním“?
Určite sa vám vráti duševná pohoda a energia, tvrdí austrálska moderátorka a novinárka...
Úžasná torta so slaným karamelom
Niektorí považujú slaný karamel za najlepšiu polevu na zákusky a koláče. Či už na ovocné koláčiky, orechové, ale aj čoko torty. A táto torta so slaným...
Rakytník rešetliakový. Pozitívne a liečivé účinky
Rakytník rešetliakový je úžasná liečivá rastlina, ktorú nazývajú aj citrónovník severu. Je až neuveriteľné, že dennú dávku vitamínu C pokryje jediný plod rakytníka. Rakytníkový...
7 trikov, ako rozoznať, či ide naozaj o pravý med
Med je všeliek, ktorý by sme si mali dopriať každý deň v rôznych podobách. Do čaju, pri varení, pečení ap., ale ako zistiť, či ide...
Liečivá polievka, z ktorej sa dobre chudne
Polievka je naozaj liečivá superpotravina. V detstve ich veľmi nemáme radi, možno zjeme 2-3 druhy, ale až v dospelosti akoby sme objavili silu polievok. Ich chuť,...
Ako oživiť kvások? Podrobný popis
Pečiete z kvásku? Ideálny je vždy čerstvý kvások, ktorý využívate bez odkladania do chladničky alebo pomocou iného uchovania. V tom prípade by ste však museli piecť...
Šuhajdy. RECEPT na maškrtu, ktorej neodoláte
Poznáte šuhajdy? U mnohých patria k Vianociam, či Veľkej noci. Nesmú chýbať na oslavách, svadbách, či výročiach. Šuhajdy sú sviatočné nepečené koláčiky v papierových košíčkoch – šťavnaté...
Domáce dobošové rezy (maškrta na víkend)
Dobošky. Dobošové rezy. Patria ku klasike zákuskov. A hoci ich nájdete v mnohých cukrárňach, nikdy nebudú také chutné, ako tie od starej mamy :-) Tieto domáce...
Zdravá cvikla. A hriešne dobrý cviklový koláč
Výborná pri chudnutí, chráni pred rakovinou a omladzuje. Cvikla, čiže červená repa, má však oveľa viac prospešných účinkov a dá sa pripraviť surová, či uvariť. V prvom...