Mýty o cestovinách. Naozaj al dente, veľký hrniec, soľ, olej a veľa...
Existuje mnoho mýtov o cestovinách, ktoré sa tradujú už roky. Najmä mnohí Taliani však neveriacky krútia hlavami, kde sa vzali také polopravdy...navyše ak ich...
Nemáte otvárač a potrebujete otvoriť fľašu? Toto je 11 trikov ako na...
Ako otvoriť fľašu bez otvárača? V lete to je oveľa častejšie – hoci čapované pivo či kofola chutia úžasne, niekedy si po ceste kúpite fľašu...
Chutná rodinná večera s McCain. 2 recepty na marinované kuriatka a hranolčeky...
Poznáte ten pocit? Prídete domov po náročnom pracovnom dni a nemáte chuť tráviť dlhé hodiny prípravou jedla v kuchyni. Napriek tomu chcete dopriať sebe i blízkym chutnú...
Kakaové kysnuté uzlíky s orechovou a tvarohovou plnkou | Recept
Kysnuté uzlíky sa dajú robiť na mnoho spôsobov a sú veľmi obľúbené – nielen na raňajky, ale aj ako desiata pre deti do školy,...
Prepeličie vajíčka ako superpotravina. Prečo ich konzumovať a ako ich použiť...
Drobné vajíčka s tmavými škvrnami ste si už možno všimli v regáloch supermarketov, však? Nepatria síce k bežnému tovaru, no dajú sa bez problémov...
Recept na voňavý a lahodný čerešňový likér
Ak milujete čerešne a chcete si z neho urobiť aj niečo iné ako klasickú čerešňovú bublaninu 😊, vyskúšajte tento recept na čerešňový likér. Je voňavý, krásne...
Čokoládová pena z tofu? Vyskúšajte tento recept a budete prekvapení!
Možno ste si už robili čokoládovú penu, možno ste si ju dali v niektorej cukrárni – je jemná, lahodná, rozplýva sa na jazyku. Ale čo...
Svadobné koláčiky. Recept na tradičné kysnuté koláčiky s plnkou
Aj vy milujete malé kysnuté koláčiky, ktoré sa predovšetkým na Morave a v Čechách pečú pre svadobných hostí? Prinášame vám skvelý recept na svadobné...
Recept na cruffin – muffin krížený s croissantom, ktorý sa rozplýva...
Viete, čo sú to cruffiny? Už ste nejaký ochutnali? Ak nie, vrelo odporúčame - pripravte si s nami lahodné koláčiky z croissantového cesta, ktoré...
Ako otvoriť zaváraninovú fľašu? Tu je 6 jednoduchých a účinných trikov
Aj vám sa už možno stalo, že ste chceli otvoriť k obedu zaváraninu a viečko akoby bolo k poháru prilepené. Dáte do toho silu...
RECEPT na bravčové rolky s čedarom a zelenou špargľou na masle
Sezóna špargle je v plnom prúde - od apríla do júna nájdete v ponuke obchodných domov zelenú alebo bielu špargľu. Výnimočne aj fialovú. Gurmáni...
Nálev alebo vodu z mozzarelly nevylievajte. Tu je 7 tipov, ako sa...
Aj vy milujete mozzarellu a kupujete si ju – či už len tak k chlebíku, na zapekané toasty alebo na domácu pizzu? Je to jeden z najchutnejších...
Láska na prvé ochutnanie. Kečup od Podravky si zamilujete
Dnešná kuchyňa je miestom, kde sa stretávajú chuť a fantázia. A aj keď by sme občas chceli byť inovatívni televízni šéfkuchári, vždy máme po ruke svoje...
6 spôsobov, ako ľahko a rýchlo olúpať vajíčka natvrdo
Vajíčka sú zdravé, hoci získali v istom období nálepku strašiaka – škodia našim cievam, cholesterolu, ale odborníci už niekoľkokrát vyvrátili tento mýtus. Ak si teda...
Kakaový závin z kysnutého cesta ako od babičky | RECEPT
Tento kakaový závin z kysnutého cesta musíte vyskúšať. Možno sa aj vám pri spomienkach na detstvo vybavia rôzne koláčiky a záviny, aké vedeli robiť len naše...
Svieža citrónová bábovka s tvarohom a cukrovou polevou | RECEPT
Bola známa pod rôznymi názvami: baba, gugelhupf, kugelhopf či bundtcake. Nenájde sa však Slovák, ktorý by nepoznal bábovku :-) Málokto vie, že jej história...
Prečo sa hrušky či jablká voskujú? A môže mi to nejako uškodiť?
Určite ste už o tom počuli, že jablká a niektoré ďalšie druhy ovocia a zeleniny v obchodoch majú tenkú vrstvu jedlého vosku. Prirodzene, objavili sa hneď „bububu“ články,...
Káva s mliekom – áno alebo nie?
Hovorí sa, že v pití kávy existuje postupnosť. Najskôr ľudia začínajú s latté, ktoré obsahuje viac mlieka než samotnej kávy, neskôr začnú piť cappuccino,...
3 jarné šaláty. Výborne chutia aj zasýtia | Recepty
Jar už tradične odľahčuje jedálne lístky a urýchľuje prípravu jedál. Kto by predsa trávil toľko času v kuchyni, keď vonku tak krásne svieti slniečko?...
Orechové maslá. Sú naozaj zdravé? Druhy masiel a využitie v kuchyni
Orechové maslá sú v posledných rokoch čoraz obľúbenejšie. Arašidové, pistáciové, mandľové, lieskovo-orieškové, z kešu, či z pekanových orieškov. Vďaka svojmu zloženiu a blahodarnému účinku...