Tipy pre gazdinky

Užitočné tipy pre gazdinky. Triky do kuchyne, ako čo pripraviť, uvariť, upiecť, vyčistiť.

Čokoláda v kuchyni. Tipy a všetko, čo potrebujete vedieť

0
Sladká, lahodná, voňavá...a vlastne nenahraditeľná. Čokoláda v kuchyni musí byť a dá sa využiť na milión spôsobov. Určite však viete, že nie je čokoláda ako čokoláda....

Zápach v chladničke? 5 spôsobov, ako sa ho účinne zbaviť

0
Niekedy je lepšie predchádzať mu, ale samozrejme, poradíme aj to, ako sa ho zbaviť, ak už cítite zápach v chladničke. Ten nemusí pochádzať len z pokazených...

Rebarbora – jedna z najzdravších zelenín. Účinky a pestovanie

0
Rebarbora pripomína svojimi listami lopúchy, no od nich ju odlišuje aj dvojmetrové kvetenstvo, ktoré sa objavuje od mája do júna. Z rebarbory viete pripraviť vynikajúcu,...

Varenie sous-vide. Zdravšie varenie, ktoré si zamilujete

0
Ak ste túto metódu varenia ešte nevyskúšali, je načase. Sous-vide je spôsob pomalého varenia pri konštantne nízkej teplote vo vodnom kúpeli alebo prostredníctvom pary....

Ochucovadlo Podravka NATUR podľa receptu matky prírody | Recept na pečené...

0
Známe príslovie vraví, že láska ide cez žalúdok. A keď objavíte niečo, čo vám rozozvučí všetky chuťové poháriky, ste v siedmom nebi. Nám sa to...

Triky do kuchyne. Palacinky, pizza, aj ovocné guľky | 2.diel

0
Mať Michelinskú hviezdu je fajn, ale drvivá väčšina z nás ju nikdy nezíska :-) Tak sa aspoň nechajte inšpirovať porfíkmi, ktorí to v kuchyni...

Triky do kuchyne. Cestoviny, mäso, ryža aj kysnuté cesto | 1.diel

0
Nemusíte byť šéfkuchár, ani vlastniť Michelinskú hviezdu, aby ste pripravili lahodné jedlo, ktoré bude chutiť vám, rodine, aj návšteve. Niekedy to chce len správne...

20 vylepšení a trikov pri pečení chleba a pečiva

0
Vedeli ste, že už pred 30-tisíc rokmi využívali ľudia pomleté obilie na prípravu kaše, ktorú sušili na horúcom kameni? Takto sa zrodil prvý chlieb...

Konvektomat je nenahraditeľný pomocník do kuchyne. Ako vybrať ten správny?

0
Po príchode domov mnohých čaká ďalšia šichta. Varenie síce môže byť oddych, no po celom dni v práci vie byť státie pri sporáku poriadne...

Dokonalý domáci chlieb. Osvedčené tipy a triky

0
Už ste boli pri dopečení domáceho chlebíka alebo pečiva? Neskutočne lahodná vôňa, ktorá vás zvádza okamžite ochutnať. Treba však, samozrejme, počkať, aby vás nerozbolel...

Sušenie ovocia a zeleniny. Užitočné tipy a triky

0
Stále vám zostalo v pivnici, či garáži priveľa jabĺk, hrušiek, ktoré sa postupne kazia? Každý týždeň ich preberáte, aby ste vyhodili nahnité a nestíhate jesť? Alebo...

Pečenie bez váhy. Prepočty množstva na hrnčeky a lyžice

0
Možno sa vám pokazila váha, došli v nej baterky alebo ste na chalupe, kde proste nemáte kuchynskú váhu. A tak véééľmi by ste si chceli urobiť...

Remoska je skvelý pomocník do kuchyne. Toto všetko v nej pripravíte

0
Poznáte remosku? Hoci má už vyše polstoročnú históriu, stále ju vylepšujú a mnohí ľudia rýchlo objavili jej úžasné vlastnosti pri varení, pečení, dusení. Bez problémov vám...

Šľahačka v spreji. Ktorá sa oplatí a čo si treba všímať? | TEST

0
Najlepšia je samozrejme čerstvo vyšľahaná – stačí vyšľahať ručne alebo mixérom sladkú smotanu a pochúťka je na svete. Alebo špeciálna fľaša, vychladená smotana a jednorazové bombičky. Nie...

Domáci šípkový sirup pre vašu imunitu | RECEPT

0
Šípky sú jesenný dar prírody a šípkový sirup doslova zázračným liekom počas celej jesene i zimy. Telo počas infekcie totiž veľmi rýchlo spotrebuje svoje zásoby...

Mliečne kvasenie húb. Prečo je dobré a ako sa robí?

0
Čoraz viac hubárov sa teší na svoju sezónu a je skvelé, že tento rok hubám počasia prialo. Niekto si nazbiera len toľko, aby ich hneď...

Ako rozoznať kvalitné párky? Na čo si dávať pozor?

0
Už ste asi počuli veľakrát niekoho vyrieknuť – párky nejedz, je to svinstvo z pomletých kostí, šliach a rôznych umelých prísad. Žiaľ, často to tak je....

Ako upiecť kváskový chlieb. Postup krok za krokom

0
Niekto dokáže upiecť kváskový chlieb, akoby to robil odmalička, inému sa nedarí ani po tretí, či štvrtý raz. Zlyhať môže všeličo, ale rozhodne to...

22 tipov, ako vám ovocie a zelenina vydržia dlhšie

0
Aj vy sa občas „zabudnete“ a v chladničke nájdete po pár dňoch zeleninu, na ktorej kvitne pleseň a ovocie je mäkké, takmer zhnité? Stáva sa nám to...

12 tipov, ako využiť ošúpanú kôru z pomaranča

0
Máte radi pomaranče? Najmä počas sviatkov nesmú chýbať na slávnostnom stole a je skvelé, keď sa vám podarí kúpiť šťavnaté a sladučké pomaranče, však? Nebudeme si...