Čokoláda v kuchyni. Tipy a všetko, čo potrebujete vedieť
Sladká, lahodná, voňavá...a vlastne nenahraditeľná. Čokoláda v kuchyni musí byť a dá sa využiť na milión spôsobov. Určite však viete, že nie je čokoláda ako čokoláda....
Zápach v chladničke? 5 spôsobov, ako sa ho účinne zbaviť
Niekedy je lepšie predchádzať mu, ale samozrejme, poradíme aj to, ako sa ho zbaviť, ak už cítite zápach v chladničke. Ten nemusí pochádzať len z pokazených...
Rebarbora – jedna z najzdravších zelenín. Účinky a pestovanie
Rebarbora pripomína svojimi listami lopúchy, no od nich ju odlišuje aj dvojmetrové kvetenstvo, ktoré sa objavuje od mája do júna. Z rebarbory viete pripraviť vynikajúcu,...
Varenie sous-vide. Zdravšie varenie, ktoré si zamilujete
Ak ste túto metódu varenia ešte nevyskúšali, je načase. Sous-vide je spôsob pomalého varenia pri konštantne nízkej teplote vo vodnom kúpeli alebo prostredníctvom pary....
Ochucovadlo Podravka NATUR podľa receptu matky prírody | Recept na pečené...
Známe príslovie vraví, že láska ide cez žalúdok.
A keď objavíte niečo, čo vám rozozvučí všetky chuťové poháriky, ste v siedmom nebi. Nám sa to...
Triky do kuchyne. Palacinky, pizza, aj ovocné guľky | 2.diel
Mať Michelinskú hviezdu je fajn, ale drvivá väčšina z nás ju nikdy nezíska :-) Tak sa aspoň nechajte inšpirovať porfíkmi, ktorí to v kuchyni...
Triky do kuchyne. Cestoviny, mäso, ryža aj kysnuté cesto | 1.diel
Nemusíte byť šéfkuchár, ani vlastniť Michelinskú hviezdu, aby ste pripravili lahodné jedlo, ktoré bude chutiť vám, rodine, aj návšteve. Niekedy to chce len správne...
20 vylepšení a trikov pri pečení chleba a pečiva
Vedeli ste, že už pred 30-tisíc rokmi využívali ľudia pomleté obilie na prípravu kaše, ktorú sušili na horúcom kameni? Takto sa zrodil prvý chlieb...
Konvektomat je nenahraditeľný pomocník do kuchyne. Ako vybrať ten správny?
Po príchode domov mnohých čaká ďalšia šichta. Varenie síce môže byť oddych, no po celom dni v práci vie byť státie pri sporáku poriadne...
Dokonalý domáci chlieb. Osvedčené tipy a triky
Už ste boli pri dopečení domáceho chlebíka alebo pečiva? Neskutočne lahodná vôňa, ktorá vás zvádza okamžite ochutnať. Treba však, samozrejme, počkať, aby vás nerozbolel...
Sušenie ovocia a zeleniny. Užitočné tipy a triky
Stále vám zostalo v pivnici, či garáži priveľa jabĺk, hrušiek, ktoré sa postupne kazia? Každý týždeň ich preberáte, aby ste vyhodili nahnité a nestíhate jesť? Alebo...
Pečenie bez váhy. Prepočty množstva na hrnčeky a lyžice
Možno sa vám pokazila váha, došli v nej baterky alebo ste na chalupe, kde proste nemáte kuchynskú váhu. A tak véééľmi by ste si chceli urobiť...
Remoska je skvelý pomocník do kuchyne. Toto všetko v nej pripravíte
Poznáte remosku?
Hoci má už vyše polstoročnú históriu, stále ju vylepšujú a mnohí ľudia rýchlo objavili jej úžasné vlastnosti pri varení, pečení, dusení. Bez problémov vám...
Šľahačka v spreji. Ktorá sa oplatí a čo si treba všímať? | TEST
Najlepšia je samozrejme čerstvo vyšľahaná – stačí vyšľahať ručne alebo mixérom sladkú smotanu a pochúťka je na svete. Alebo špeciálna fľaša, vychladená smotana a jednorazové bombičky.
Nie...
Domáci šípkový sirup pre vašu imunitu | RECEPT
Šípky sú jesenný dar prírody a šípkový sirup doslova zázračným liekom počas celej jesene i zimy. Telo počas infekcie totiž veľmi rýchlo spotrebuje svoje zásoby...
Mliečne kvasenie húb. Prečo je dobré a ako sa robí?
Čoraz viac hubárov sa teší na svoju sezónu a je skvelé, že tento rok hubám počasia prialo. Niekto si nazbiera len toľko, aby ich hneď...
Ako rozoznať kvalitné párky? Na čo si dávať pozor?
Už ste asi počuli veľakrát niekoho vyrieknuť – párky nejedz, je to svinstvo z pomletých kostí, šliach a rôznych umelých prísad. Žiaľ, často to tak je....
Ako upiecť kváskový chlieb. Postup krok za krokom
Niekto dokáže upiecť kváskový chlieb, akoby to robil odmalička, inému sa nedarí ani po tretí, či štvrtý raz. Zlyhať môže všeličo, ale rozhodne to...
22 tipov, ako vám ovocie a zelenina vydržia dlhšie
Aj vy sa občas „zabudnete“ a v chladničke nájdete po pár dňoch zeleninu, na ktorej kvitne pleseň a ovocie je mäkké, takmer zhnité? Stáva sa nám to...
12 tipov, ako využiť ošúpanú kôru z pomaranča
Máte radi pomaranče? Najmä počas sviatkov nesmú chýbať na slávnostnom stole a je skvelé, keď sa vám podarí kúpiť šťavnaté a sladučké pomaranče, však? Nebudeme si...