Hlavné jedlá – mäsité aj bezmäsité.
Určite ste už počuli o nízkom talianskom chlebíku focaccia, ktorý nie je vôbec ťažké pripraviť. Základný recept sa skladá z pár surovín, veď ho aj občas volali „chlieb…
Hlavné jedlá – mäsité aj bezmäsité.
Určite ste už počuli o nízkom talianskom chlebíku focaccia, ktorý nie je vôbec ťažké pripraviť. Základný recept sa skladá z pár surovín, veď ho aj občas volali „chlieb…
Asi aj vy najčastejšie robíte mäsové jedlá z kuracieho, bravčového, hovädzieho mäsa, prípadne z teľaciny alebo jahňaciny, však? Urobte si trošku zmenu a vyskúšajte tento guláš z diviny. My…
Ak máte chuť na niečo netradičné, orientálne – vyskúšajte naše tekvicové karí. Môžete využiť hokaido, ktoré máte ešte v špajzi alebo si ho kúpite v obchode. Recept nie…
Výborný recept na pomerne jednoduchý a rýchly obed, ktorý bude chutiť nielen dospelým, ale aj deťom 🙂 Veď kto by si nespomínal na rajčinovú omáčku z…
Ak si aj vy občas doprajete pizzu, lebo jednoducho tejto chuti neodoláte :-), vyskúšajte náš domáci recept. Je jednoduchý, zvládne ho aj menej zdatná gazdinka, alebo…
Klasika ako od starej mamy. Priznávame – milujeme toto jedlo. Pripomína nám detstvo, bezstarostnosť, prázdniny u babičky. Niekto im hovorí zemiakové knedle, u nás sa varili ako zemiakové…
Paella je jedlo, ktoré mnohí Slováci ani neochutnali, hoci o ňom pravdepodobne počuli. Je to španielske národné jedlo, základom je ryža a vzniklo niekedy v 19.storočí vo Valencii na…
Máte chuť na karí, ale neviete sa rozhodnúť pre ten správny recept? Čo tak vyskúšať bezmäsitú verziu, ktorá je rýchla na prípravu, úžasná na chuť a…
Máte chuť na niečo lahodné, vhodné aj na sviatočné príležitosti alebo len tak počas víkendu? Pripravte si bravčovú panenku v slaninovom kabátiku so širokými rezancami tagliatelle…
Zvieracie vnútornosti, špenát či prívarky patria medzi jedlá, ktoré buď máte v obľube alebo ich nenávidíte. Ja osobne držky či iné vnútornosti nemusím, ale existuje jedna…
Potrebujete narýchlo pripraviť niečo chutné, výživné, čo zasýti a poteší chuťové poháriky? Máme pre vás recept na mexickú kuraciu quesadillu, ktorú máte hotovú doslova za pár minút.…
Tofu je zdravšie ako klasický syr, má menej tukov, len ho treba jesť opatrnejšie. Obyvatelia Ázie patria medzi najdlhšie žijúcich ľudí a takisto ich najmenej trápi…
Keď sme nedávno ponúkli našej návšteve ešte horúcu, z rúry vytiahnutú domácu sekanú, na tvári mojej dobrej priateľky sa zjavili trochu rozpaky. Sekaná? Ten postrach zo…
Kvalitné mleté mäso, fazuľa, troška čili…a máte vynikajúce jedlo, ktoré nie je zložité na prípravu, a ani vám nezaberie veľa času. Je to vyhlásená špecialita z amerického Texasu,…
Asi poznáte klasickú nádievku, ktorá sa dáva do kuriatka ako plnka k hydine, aj k inému mäsu. Môžete si ju však urobiť aj na raňajky ako…
Zemiaková baba je stará dobrá klasika. Jednoduché, relatívne rýchle jedlo z tradičných surovín. Chuťovo veľmi podobné zemiakovým plackám. Aj preto sa toto jedlo často nazýva haruľa na…
Naše deti ju milujú. Kuracia čína na slovenský spôsob je pomerne rýchla a jednoduchá, takže vám nezaberie veľa času. Do omáčky idú bežné veci, ktoré máte teraz…
Varievali ho naše mamy, aj staré mamy. Absolútne jednoduchý a rýchly recept z pár surovín, ktoré máte zaručene doma. Aj preto bol taký obľúbený, hoci dnes…
Má veľa názvov – podpinka, orechová huba, hlivák, kladová huba, psie uchá a mnohé iné – no stále je to hliva ustricová. Neuveriteľne liečivá huba, ktorú sa…
Určite ste aj vy zažili situáciu, keď ste potrebovali uvariť sýte teplé jedlo, ale nestihli alebo zabudli ste nakúpiť. Áno, dnes už sa dá objednať jedlo…